Kategóriák
További információk kérése
TOP termékek
Termékajánló
Termék részletek


LAICA SMART ITO elektronikus testösszetétel személymérleg 180 kg

ÚJ
LAICA SMART ITO elektronikus testösszetétel személymérleg 180 kg
 • LAICA SMART ITO elektronikus testösszetétel személymérleg 180 kg
 • LAICA SMART ITO elektronikus testösszetétel személymérleg 180 kg
 • LAICA SMART ITO elektronikus testösszetétel személymérleg 180 kg
 • LAICA SMART ITO elektronikus testösszetétel személymérleg 180 kg
16 990 Ft

 

PS7020 - LAICA SMART ITO elektronikus testtömeg összetétel személymérleg 180 kg

 

- Testtömeg mérés.

A előzetesen megadott személyes jellemzők adatok, valamint a mért testsúly alapján a következő adatokat kalkulálja ki:  testzsír százalék , test víztartalma, a test arányos izomszázaléka, csonttömeg és BMI (testtömeg index), melyekről %-os információt ad.

- ITO (indium-ón-oxid) elektródok

Előnye : különösen érzékeny vezető bevonat, amely gyorsan és pontosan érzékeli a mérendő elktromos impulzusokat. Ez által még precizebb testtömeg összetétel adatokat kaphatunk. 

- A testtömeg indexet automatikusan elküldi az okos telefonnak

- Támogatja a bluetooth 4.0, vagy újabb verzióit.

- Nagy LCD kijelzője pedig segíti az adatok könnyű leolvashatóságát

- Maximális terhelhetősége 180 kg /400 lb

- Pontosság: 100 g / 0.2 lb

 

 

TESTÖSSZETÉTEL

A testösszetétel az alábbi összetevőkből áll:

zsírmentes testtömeg: az összes testzsírtól mentes testrész (víz, izom, kötőszövet és más, zsírt nem tartalmazó szerves összetevő), csontok, izmok, ingerek, víz, szervek, vér;

zsírtömeg: a zsírszövetből és a többi szövetből/szervből kivonható összes zsír;

csonttömeg.

A lábtámaszon elhelyezett elektródok révén a mérleg alacsony intenzitású gyengeáramot küld, mely áthalad a testtömegen. A különböző testtömegek eltérően reagálnak az áramra: a zsírmentes testtömeg a zsírtömeghez viszonyítva kisebb ellenállást fejt ki. A testnek ezt az ellenállást bioelektromos impedenciának nevezik. A különböző testtömegek eltérő százalékos aránya az egyén nemének, életkorának és termetének függvényében változik.

Zsírtömeg-százalék

Az alábbi táblázatban feltüntetett zsír százalékos aránya az összes zsírt jelöli, mely az esszenciális zsír és a lerakódott zsír összege. Az esszenciális zsírra a szervezetnek a különböző funkciók ellátásához van szüksége: ez 3% a férfiakban és 12% a nőkben. A lerakódott zsír biztosítja az energiát, véd a fizikai sérülésekkel szemben és szigeteli a testet a hő megóvása érdekében. Ezek a százalékos arányok az egyén életkorának és nemének függvényében változnak, amint az az alábbi táblázatban látható. Ha a mérleg által kijelzett százalékos értékek a táblázatban feltüntetett "normál" értékeken kívül esnek, ajánlott orvoshoz fordulni.

TESTZSÍR TÁBLÁZAT


Életkor               SOVÁNY             NORMÁL        ELHÍZOTT              TÚLSÚLYOS


10-39                   14-19%                19.1-29%          29.1-34%             > 34.1%
40-55                   15-20%                20.1-30%          30.1-35%             > 35.1%
56-80                   16-21%                21.1-31%          31.1-36%             > 36.1%

FÉRFI
10-39                   11-19%                19.1-24%          24.1-29%            > 29.1%
40-55                   12-20%                20.1-25%          25.1-30%            > 30.1%
56-80                   13-21%                21.1-26%          26.1-31%            > 31.1%

Izomtömeg % (vázizom %)

Három különböző típusú izomszövet létezik: simaizom, harántcsíkolt csontszövet és szívizomszövet. A simaizom sima rostokból áll, amelyek a bélcsatorna, a légutak és a nemi szervek, illetve a vénás és artériás erek falaiban találhatók. A harántcsíkolt vázizomszövet alkotja az emberben a vázizmot és az arcizmokat. A szívizom a szívben található. Ez a mérleg a szervezetben található vázizom és sima izomszövet százalékos arányát számolja ki. Átlagosan a testsúly 40% vázizomból áll. A férfiak izomzata általában hangsúlyosabb a nők izomzatánál és annak százalékos aránya növekedhet a sportolókban. Az izomzat százalékos aránya az életkor előrehaladtával csökken.

 

Testvíz százalék

A testvíz százalékos aránya eltérő a nők és férfiak esetében: az egészséges felnőtt nőkben 45-60% között, míg a férfik esetében 50-65% van. A testvíz százalék gyermekkorban magasabb és az életkorral előrehaladva csökken. A testsúly változás bekövetkezhet rövid idő alatt (órák), közép (napok) vagy hosszú távon (hetek). A néhány óra alatt bekövetkező kismértékű testsúlyváltozás normális jelenség, melynek oka a vízvisszatartás, ugyanis a sejten kívüli víz (melybe beletartozik a szövetek közötti folyadék, a plazma, a linfa és a transzcelluláris folyadék), az egyetlen ilyen, gyors változásra képes rész. Amikor a testsúlycsökkenés néhány napon belül következik be, nagyon valószínű, hogy az az össz víz terhére történik.

 

A csontvázrendszer

A csontváz egy erős és rugalmas szerkezet, mely megtámasztja testünket és formát ad neki, eközben védi belső szerveinket, tartja izmainkat és lehetővé teszi, hogy mozogjunk. Alapvetően csontokból (206) és porcokból áll. A női csontvázat alkotó csontok nagy részének a formája megegyezik a férfiak csontjaival, ugyanakkor a női csontok mérete kisebb. Ez alól kivételt jelent a medence, mely a nők esetében szélesebb, mint a férfiak esetében. Ez a mérleg kimutatja a csontváz súlyát. A csontváz súlyának kapott értékét össze kell vetni az egyén életkorával, magasságával és életstílusával.

 

Alap metabolikus ráta

Az alap metabolikus ráta (BMR) a test túléléséhez, tehát az alapvető biológiai folyamatok (pl. vérkeringés, légzés, emésztés, a testhőmérséklet megtartása) elvégzéséhez szükséges minimális kalória mennyisége. Az alap metabolikus ráta egy olyan személyen van kiszámolva, aki mentálisan és fizikálisan pihen hanyatt fekve, 12 órája nem evett, legalább 8 órát aludt, és egy változatlan hőmérsékletű helységben van, ami kb. 20°C fokos. Az alap metabolikus ráta a felnőtteknél körülbelül 1200 és 1800 kcal között van. A BMR-t számos tényező befolyásolja: kor, nem, magasság, testösszetétel, láz/stressz, táplálkozási állapot és környezeti hőmérsékletek.

Testtömeg-index

A testtömeg-index összefüggésbe hozza testsúlyt és a testmagasságot. A lent található besorolás annak kockázatával áll kapcsolatban, melyet a nem megfelelő testsúly jelent az egészségi állapotra nézve: ha az IMC 18,5 és 24,9 között van, az arra utal, hogy a testsúly statisztikailag nincs hatással az egészségi állapotra, és normálisnak mondható. Az ettől az IMC tartománytól való bármilyen eltérést kockázatosnak kell megítélni az egyén egészsége szempontjából: ebben az esetben javasolt orvoshoz fordulni. A kiegyensúlyozott étrend és mozgás biztosan hozzájárulnak az életminőség javulásához, elősegítik az egészséges állapotot, segítenek megelőzni a betegségeket, növelik a vitalitást és hozzájárulnak az egészséges testsúly-testalkat fenntartásához is. Fontos tudni azonban, hogy a testtömeg-index megismerésével nem lehet különbséget tenni aközött, hogy a testsúly változásai az izomtömeg, a csonttömeg, a testvíz vagy az elraktározott zsír változásainak tudhatók be. Fontos tehát, hogy a testtömeg-index egyszerű kiszámítása ne vezesse félre a felhasználót, és vezessen "csináld magad!" diétákhoz. A testtömeg-index kiértékelését orvosra vagy más szakemberre, táplálkozástudományi szakértőre vagy dietetikusra kell bízni.

 

 

                         IMC TÁBLÁZAT                                    IMC ÉRTÉK

                         SOVÁNY                                              <18.5

                         NORMÁL                                             18.5-24.9

                         TÚLSÚLYOS                                           25.0-29.9

                          ELHÍZOTT                                             >30

 

 

Megjegyzések

A saját testösszetétel értékelése során az alábbiakat kell figyelembe venni:

• A változatlan vagy növekvő testzsír százalék kíséretében bekövetkező testsúlycsökkenés azt jelzi, hogy a test egyszerűen vizet vesztett (például edzés, szauna vagy gyors súlycsökkenésre korlátozódó diétát követően).

• A súlygyarapodás csökkenő vagy változatlan testzsír százalékkal társulva az értékes izomtömeg fejlődését mutatja.

• Amikor a testsúly és a testzsír ugyanabban az időben csökken, az azt jelenti, hogy a diéta hatékony és vesztünk testtömegünkből.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kompatibilis eszközöki listája: iOS operációs rendszerrel, 10. verziótól kezdve. Android TM 6. verziótól kezdve. (Marshmallow).

 

 

   

 

 

 •  

   

  MŰSZAKI SAJÁTOSSÁGOK

  - Teherbírás: 180 kg / 400 lb

  - Osztás: 100 g / 0.2 lb

  - 4 db 1,5V-os AAA típusú alkáli elem (NEM TARTOZÉKA)

  - LED kijelző

  - Működési frekvencia: 2402-2480 MHz, hatékony besugárzási teljesítmény: <20 dBm

  - Üzemi környezeti feltételek: +10°C +40°C; RH ≤85%

  - Környezeti feltételek a tároláshoz: +10°C +50°C; RH ≤85%

  - A doboz tartalma: 1 db mérleg, 1 db használati utasítás.

   

  A mérleg a testösszetétel kiszámolását 12 és 99 év közötti, 90 - 220 cm magas személyeken végzi.

   

 • VTSZ szám
  84231010
  Hol kapható ? 
  https://www.laicashop.hu/laica_smart_elektronikus_merleg_testosszetetel-kalkulatorral_2452
  Garancia típusa
  Fogyasztó általi vásárlás esetén 2 év szavatosság
  EAN kód
  8013240102870
  Termék doboz mérete
  33,8 x 34,5 x 5,5 cm
  Raklapon található termékek száma
  200 db
  Termék mérete
  30 x 30 x 2,5 cm
  Gyűjtő karton száma
  4 db
  Gyűjtő karton mérete
  36 x 24,5 x 36,4 cm
  Gyűjtő karton súlya
  8,8 kg
  Raklapon található gyűjtő száma
  50 db
  Cikkszám
  PS7020
  Státusz
  ÚJ    
  Tömeg
  1,77 kg/db
Webáruház készítés