Mik azok a mikroműanyagok?


Mikroműanyagnak az 5 mm-nél kisebb műanyagdarabokat nevezzük. Az elsődleges mikroműanyagok azok, amelyeket eredetileg is erre a méretre gyártottak, a másodlagos mikroműanyagok pedig a műanyaghulladék fragmentációjával keletkezett részecskék.
A mikroműanyag szennyezés nemcsak a tengereket és óceánokat érinti, hanem a légkört is.
A hullámok, a mikrobák, a magas hőmérsékletek, a szél és az ultraibolya sugarak mind olyan természeti jelenségek, amelyek miatt a műanyag mikrorészecskékre bomlik.

   

A gumiabroncsok mintegy 20 gramm műanyag részecskét juttatnak a környezetbe 100 kilométerenként. Egy 6 kg-os mosógép-töltet szintetikus anyagból akár 700 000 mikroszálat is kibocsáthat a szennyvízbe. A folyókat, tavakat és óceánokat szennyező mikroműanyag teljes mennyiségének 30% -a gumiabroncsokból származik, és 35% -a ruháink mosásából.

A szennyezett víz bekerült az élelmiszerláncunkba

Az Országos Orvostudományi Akadémia szerint a nők és a férfiak napi 2,2 liter, illetve 3 liter italt fogyasztanak. Ha ezek az italok csapvízből vagy csapvízből származó italokból (például kávé, tea vagy elkészített gyümölcslé) állnak rendelkezésre, egy nő naponta akár 12 antropogén részecskét is, míg egy férfi akár 16-ot is fogyaszthat. Ezek az adagok évente összesen megközelítőleg 4400 részecskét jelentenek a nők számára és több mint 5800 részecskét a férfiak számára ”
Forrás: Rochman C, Tahir A, Williams S, Baxa DV, Lam R, Miller JT, et al. Antropogén törmelék a tenger gyümölcseiben: emberi fogyasztásra értékesített halak és kéthéjú textíliákból származó műanyag törmelék és rost. Science Reports 2015; 5

 

A mikroműanyagok "életciklusa"

  • A tengerekbe, folyókba, tavakba került mikroműanyagok megváltoztatják az ökoszisztémát. Befolyásolják a vízben lévő molekulák természetes ciklusát.
  • A halak és más állatok által elfogyasztott mikroműanyagok bejuthatnak az élelmiszerláncba.
  • A mikroműanyagok a légkörbe jutnak, majd eső, hó vagy egyéb csapadék formájában visszakerülnek a földre.
  • Ez azt jelenti, hogy a mikroműanyagok mélyen behatolhatnak a talajba, szennyezve a talajvizet, mielőtt az a poharunkba kerülne.


"Ez sokkolóan kell, hogy hasson ránk. Azt már tudtuk, hogy a mikroműanyag jelen van az élelmiszerláncunkban. Most látjuk, hogy a ivóvizünkből is visszakerül hozzánk. Van kiút?"
Muhammad Yunus, a Nobel-békedíj-díjas és a Grameen Bank alapítója.

 

Állítsuk meg a mikroműanyagokat a LAICA-val!

 


LAICA, az ultraszűrés szakértője.


A MikroPLASTIK-STOP egy olasz fejlesztésű és gyártású szűrőbetét, amelyet a LAICA SpA, az olasz ultraszűrő specialista cég gyárt.
A szűrőeszközökre benyújtott több mint 100 szabadalommal a LAICA több mint 30 éve biztonságos és hatékony ​csapvízszűrő rendszereket gyárt és exportál a világ minden tájára.
A márka összes tapasztalata tükröződik egy olyan innovatív termékben, amely az első ilyen jellegű termék, és amelynek célja az, hogy biztonságot és minőséget hozzon otthonodba.

 

 

 

Akkreditált független laboratóriumok által végzett tesztek.
A MikroPLASTIK-STOP szűrő hatékonyságát az akkreditált független olasz laboratóriumok és a német Wessling GmbH laboratórium tesztelték. Kimutatták, hogy a MikroPLASTIK-STOP szűrő a vízben található 0,1 μm vagy nagyobb méretű mikroműanyagok több mint 99,5% -át kiszűri.
A legalább 1 mikrométer méretű részecskék esetén az eltávolított mikroműanyagok százaléka meghaladja a 99,99% -ot.
Átfogóan ellenőrizzük termékeink minőségét, hogy teljes nyugalmat biztosítsunk Önnek és családjának a mindennapokban.

 

 

MikroPLASTIK-STOP kancsó


Két szűrő, egy kancsó, nulla műanayag részecske az ivóvízben.
A Bi-flux szűrőbetét kiegészül egy nagyon finom speciális hálóból készült második szűrő technológiájával: a MikroPLASTIK-STOP szűrővel.
A MikroPLASTIK-STOP kancsó innovatív rendszerének köszönhetően minden nap mikroműanyagmentes vizet élvezhetsz.

 

 

 

 

 Ugrás a kancsó megrendeléséhez!

 

 

 

Hogyan működik? 


Csapvíz


A csapvíz szennyeződhet különböző szennyező anyagokkal és részecskékkel, mint például a mikroműanyag.

 

Bi-flux patron


Ez a szűrő csökkenti a csapvízben található kémiai szennyeződések, növény védők és gyomirtó szerek, valamint a nehézfémek mennyiségét.

 MikroPLASTIK-STOP szűrő


Ezt a szűrőt speciális technológiával hozták létre: a szűrő finom hálója eltávolítja a legkisebb részecskéket, például a mikroműanyagot.

Szűrt víz


Élvezze a teljes biztonságot.

 

 

 

MikroPLASTIK-STOP ™ öko-csomag
Innovatív csomagolás, alacsony környezeti hatás.
Az innovatív MikroPLASTIK-STOP ™ kancsó csomagolóanyagait gondosan választották ki a tervezés kezdeti szakaszában, a lehető legkisebb környezeti hatás biztosítása érdekében.

Az egész termék csomagolása, a kartondoboz, a kancsó alkatrészeinek csomagolásául szolgáló komposztálható zacskók, a szemléltető füzetek, mind 100% -ban újrahasznosítható anyagból készültek.

A LAICA minden nap keményen dolgozik a csomagolás környezeti hatásainak csökkentése érdekében, felelősségteljes és etikai gyakorlatok alkalmazásával a nagyobb környezeti fenntarthatóság biztosítása érdekében.

 

 

Biztonságot hoz otthonába!

Az innovatív LAICA MikroPLASTIK-STOP ™ vízszűrő kancsó az első, olyan kettős moduláris szűrőrendszer, amely eltávolítja a mikroműanyagokat *.

A MikroPLASTIK-STOP ™ vízszűrő kancsónak köszönhetően családjával biztonságosan élvezhetitek a csapvíz minden pozitív hatását otthonotok kényelmében.

A MikroPLASTIK-STOP ™ szűrő eltávolítja a szuszpendált részecskéket, például a mikroműanyagot, amelyet a víz * tartalmazhat.
A Bi-flux® szűrőpatron pedig csökkenti a víz keménységét, miközben megőrzi a test számára szükséges ásványi sókat.

A németországi és olaszországi független laboratóriumok által tesztelt speciális következő generációs kettős szűrőrendszer az összes mikroműanyag 99,99% -át eltávolítja **.

A LAICA mindig innovatív és megbízható termékeket kínált, annak érdekében, hogy élvezhesse mindazt, amit otthona nyújthat, azáltal, hogy megóvja szeretteit.


* Nem minden csapvíz tartalmaz mikroplasztikát. További információkért vegye fel a kapcsolatot a vízszolgáltatóval.
** A MikroPLASTIK-STOP ™ szűrő eltávolítja a csapvízben található ≥ 0,1 μm átmérőjű mikroplasztika több mint 99,5% -át. Eltávolítja ≥ 1 μm-es részecskék ≥ 99,99% -át.