Kategóriák
További információk kérése
TOP termékek
Termékajánló
Recept blog
2018.06.13 12:04

Buggyantott tojás bacon-ös, paradicsomos-avokádós pirítóson

Buggyantott tojás bacon-ös, paradicsomos-avokádós pirítóson


NEHÉZSÉGI FOK: KöNNYŰ
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 30 PERC
SOUS VIDE FŐZÉSI IDŐ: 75° C / 12 perc
ADAG: 1 EMBER

Hozzávalók

• 1 nagy tojás • 1 szelet kenyér • 1 érett avokádó • 1 lime (vagy citrom) • 1 paradicsom • 3 szelet bacon • só és bors

A buggyantott tojás a világ minden szakácsának legnagyobb élvezete, de a keresztje is egyben!

A Laica Sous Vide-dal könnyűvé és mindenki számára elérhetővé válik ez a főzési módszer. Az alábbi recept követésévelegy olyan pirítóst készíthetünk amely egyszerű, mégis gazdag az ízletes alapanyagokban, és amitől teljességgel megváltozik a tízóraink (vagy akár az ebédünk vagy egy gyors vacsoránk)!

A feltüntetett alapanyagok egy személyre szólnak, de egyszerre akár több tojást is főzhetünk, hogy boldoggá tegyünk mindenkit aki erre a szuper pirítósra vágyik!

 

Az elkészítés módja:

A buggyantott tojás elkészítéséhez mindenek előtt helyezzük a Sous vide szerkezetet egy vízzel teli lábosba és állítsuk be a hőmérsékletet 75 fokra, 12 perces főzési idővel. Amikor a Sous vide jelzi, hogy a víz stabilan elérte a megfelelő hőmérsékletet helyezzük bele finomat a tojást.

Eközben figyelhetünk a többi teendőre: mossuk meg a paradicsomot és vágjuk vékony szeletekre. Az avokádó krémhez felezzük el az avokádót, szedjük ki a magját, majd egy kanállal vágjuk ki a húsát és helyezzük egy tálba. Egy villával aprítsuk nagyobb darabokba majd adjuk hozzá a lime (vagy citrom) levét. Jól keverjük össze és tegyük félre későbbre.

Magas lángon hevítsünk fel egy serpenyőt, tegyünk bele egy csepp olívaolajat, majd helyezzük bele a bacon szeleteket jól kifeszítve és pirítsuk őket illatosra mindkét oldalukon. Ha szeretnék karamellizálni egy kicsit a bacont, a sütés végén szórják meg egy kevés cukorral: még finomabb lesz tőle!

A kész baconöket helyezzük konyhai papírtörlőre egy tányéron, hogy így felszívhassuk a felesleges zsírokat, közben pirítsuk meg a kenyeret.

Ahogy a tojás rövid főzése befejeződik vegyük ki a forró vízből, majd helyezzük egy hideg vizes tálba egy percig pihenni. Törjük fel a héját finoman, mintha csak nyers lenne, majd sózzuk-borsozzuk meg a tojást.

Tálaljunk: tegyük a pirítóst egy tányérra, kenjük meg az avokádókrémmel, helyezzük rá a paradicsom szeleteket, a bacont és a legvégén a buggyantott tojást.

Emlékezetes pirítós lesz az biztos!

Jó étvágyat!

Webáruház készítés