CSIRKEMELL MUSTÁROS MÁRTÁSBAN, SALÁTÁVAL

NEHÉZSÉGI FOK: KÖZEPES
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 30 PERC
SOUS VIDE FŐZÉSI IDŐ: 65.5° C / 1 óra
ADAG: 4 SZEMÉLY
Hozzávalók
• 1 csirkemell • 1 avokádó • 2 levél saláta • 2 répa • mustár • méz • 1 citrom • extra szűz olívaolaj • só és bors • őrölt mogyoró (opcionális)
Egy olyan recept, ahol kevés és egyszerű alapanyagok segítségével nyűgözhetjük le vacsoravendégeinket!
A sous vide főzés kihozza a csirkemell legminőségibb ízeit, megtartva puhaságát és zamatosságát, a mustáros mártás és a friss avokádós saláta pedig ad hozzá egy csipet egzotikumot.
Az elkészítés módja:
Első lépésben állítsuk be a LAICA Sous Vide gépet 65.5 fokra, és egy órás főzési időre.
Mossuk és jól szárítsuk meg a csirkemelleket, majd helyezzük őket sous vide tasakba egy csipet sóval és borssal.


Amikor a LAICA Sous Vide jelzi, hogy a víz stabilan elérte a megadott hőmérsékletet, helyezzük a tasakot a vízbe, és hagyjuk benne a csirkemelleket egészen addig, amíg a gépünk nem jelzi a főzési idő végét.
Amíg készül a csirkemell, keverjük össze a mártást egy tálban az alábbiakból: 3 kanál mustár, 1 evőkanál méz, egy egész citrom leve, olívaolaj és só (az arányokat ízlésünk szerint módosíthatjuk).


Mossuk meg a salátaleveleket és szeleteljük fel az avokádót és a répát. Sózzuk, majd locsoljuk meg olívaolajjal és citromlével.
A főzési idő lejártával vegyük ki a csirkemellet a sous-vide tasakból, és a friss salátaágyon, a mustáros mártásunkkal leöntve tálaljuk.
Tipp: Szórjuk meg a csirkét egy kis őrölt mogyoróval és ropogósabb, egzotikusabb ízeket kapunk tányérunkon.


Jó étvágyat kívánunk!
