Kategóriák
  • Újdonságok
  • LAICA vízkezelés
    •  
  • LAICA Sous Vide termékek
  • LAICA vákuum csomagoló program
    •  
  • LAICA vákuumos turmixgép termékek
    •  
  • LAICA tésztagép program
    •  
  • LAICA személy- és konyha mérlegek
    •  
  • LAICA egészség megőrzés, szépségápolás
    •  
  • KIFUTÓ termékek
    •  
További információk kérése
TOP termékek
Termékajánló
Recept blog
2018.05.17 12:47

Kakukkfüves lazac szelet

 

KAKUKKFÜVES LAZAC SZELET



NEHÉZSÉGI FOK: KÖNNYŰ
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 20 PERC
SOUS VIDE FŐZÉSI IDŐ: 46 °C / 45 perc
ADAG: 2 SZEMÉY

 

Hozzávalók

• 2 szelet lazac • friss kakukkfű ágak • zöld spárga köretnek • majonéz (opcionális) • só, bors

A sous vide technológiával készített lazac egy egészen egyszerű és nagyon egészséges recept, ideális annak aki szereti a könnyű, egészséges ételeket. A lazacot vákum alatt, alacsony hőmérsékleten főzzük, kakukkfűvel és egy kevés sóval-borssal ízesítve. Jól illik hozzá köretnek a főtt zöld spárga, melytől még egészségesebb és színesebb lesz a tányérunk. Az igazi ínyencek majonézzel is tálalhatják.

Kiegyensúlyozott, egészséges vacsora ami fél órán belül az asztalra kerülhet!

Az elkészítés módja:

Állítsuk be a LAICA Sous Vide gépet 46 °C fokra és 45 perces főzési időre.

A lazacokat alaposan mossuk át, szárítsuk meg őket és tegyük bele a vákumos tasakba egy csipet sóval és borssal, valamint 4-5 ág kakukkfűvel.



Amikor a LAICA Sous Vide jelzi, hogy a víz stabilan elérte a megadott hőmérsékletet, helyezzük a tasakot a vízbe, és hagyjuk benne a lazacot egészen addig, amíg a gépünk nem jelzi a főzési idő végét.

Amíg készül a hal, helyezzük a spárgákat néhány percre lobogó forró vízbe, amíg meg nem puhulnak.

A lazac főzési idejének lejártakor óvatosan vegyük ki őket a vízből és a tasakból. Ízlés szerint tálalhatjuk akár így natúran, akár olívaolajon egy picit, oldalanként 20 másodpercig megpirítva.



Tálaljuk a lazacot a zöld spárgával, illetve ízlés szerint a majonézzel.

 

Jó étvágyat kívánunk!




Webáruház készítés