KARFIOLOS, PETREZSELYMES KACSA ÉDESFÁVAL

NEHÉZSÉGI FOK: Közepes
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 1 óra
SOUS VIDE FŐZÉSI IDŐ: 65° C / 2 óra 30 perc
ADAG: 4 SZEMÉLY
Hozzávalók
• 400 g kacsa ( mell vagy comb) • 450 g tisztított karfiol • 6 evőkanál olívaolaj • 1 késhegynyi kínai fűszermix • só • bors • 1 marék petrezselyem • 1 darab édesfa • kenyérmorzsa
Az elkészítés módja:
Tisztítsuk meg a kacsát minden tollától, majd helyezzük egy sous vide tasakba egy kanál olívaolajjal és a kínai fűszermixszel. Zárjuk le a tasakot és hagyjuk a húst pácólódni legalább pár órát, vagy akár egy egész éjszakán keresztül.
Állítsuk be a hőmérsékletet 65 fokra. Amikor a víz eléri a kellő hőmérsékletet helyezzük bele a tasakot és főzzük benne a kacsát körülbelül 2.5 órán keresztül, majd tegyük félre.


Mindeközben készítsük el a karfiolt: szedjük szét rózsáira, majd vákumozzuk be az édesfával, néhány szál petrezselyemmel és egy kanál olívaolajjal, majd főzzük meg 80 fokon, 30 perc alatt.
Ezután tegyük a karfiolt egy tepsire, szórjuk meg egy kevés zsemlemorzsával és pár perc alatt grill funkción pirítsunk rá a sütőben. Tegyük meg ugyanezt a hússal is, akár már néhány pillanat is elég, hogy visszamelegedjen.
A maradék olajból, kevés sóból és petrezselyemből készítsünk egy emulziót.


Szeleteljük fel a kacsahúst, távolítsuk el a bőrét, és tálaljuk a karfiollal, majd locsoljuk meg az egészet egy kevés petrezselymes olajjal.

Jó étvágyat kívánunk!
