LILAHAGYMA FŰSZERES KENYÉRMORZSÁVAL

NEHÉZSÉGI FOK: KöNNYŰ
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 45 PERC
SOUS VIDE FŐZÉSI IDŐ: 80° C / 30 perc
ADAG: 2 SZEMÉLY
Hozzávalók
• 4 lilahagyma • 6 kanál kenyérmorzsa • szárított kapor • Só • bors • 30 g reszelt parmezán • extra szűz olívaolaj
Az elkészítés módja:
Helyezzük a megpucolt és félbevágott lilahagymákat két külön sous vide tasakba, egy csipet szárított kaporral. Zárjuk le a tasakokat az „automatic/seal” funkció segítségével.


Helyezzük a tasakokat egy lábas vízbe, amelyet a sous vide gép már a főzési hőmérsékletre melegített. Főzzük a hagymákat 80 fokon fél órán keresztül, majd vegyük ki őket a lábas, aztán pedig a tasakból is.


Egy tálban keverjünk össze kenyérmorzsát, egy kiskanál szárított kaporral, reszelt parmezánnal, sóval és borssal. Helyezzük a lilahagymákat egy sütőpapírral bélelt tepsire, locsoljunk rá olívaolajat, sózzuk, borsozzuk. Szórjuk meg a fűszeres kenyérmorzsával és 200 fokon, légkeveréses funkción 7 perc alatt süssük készre.


Jó étvágyat kívánunk!
