Kategóriák
További információk kérése
TOP termékek
Termékajánló
Recept blog
2018.07.15 19:55

Ropogós répa feta sajttal, mézes-citromos-kakukkfüves mártásban

Ropogós répa feta sajttal, mézes-citromos-kakukkfüves mártásban



NEHÉZSÉGI FOK: KöNNYŰ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 30 PERC

SOUS VIDE FŐZÉSI IDŐ: 70° C / 90 perc

ADAG: 4 EMBER

 

Hozzávalók

• 8 répa • 2 kanál citromlé • 1 kanál méz • 2 kanál extra szűz olívaolaj • 2 ág kakukkfű • 1 darabka feta sajt • só • bors


Tanácsok:

Az alacsony hőmérsékleten főzött répa ropogós marad majd, és a mellé feltálalt feta még jobban kihozza az ízét! Keressetek többé-kevésbé azonos méretű répűkat, amelyek így azonos módon főnek majd át. A citrom és a méz keverékével az ételt még frissebbé és ízletesebbé varázsolhatjuk!

Az elkészítés módja:

A répákat jól mossuk és pucoljuk meg, a petrezselymet pedig vágjuk le róla, csak rövid szárakat hagyva a helyén.


Helyezzük a répákat sous vide tasakba, majd főzzük őket 70 fokon, másfél órát. Készítsünk mártást a méz, citromlé és kaukkfű segítségével. A kész répákhoz morzsoljunk feta sajtot.



Sózzuk-borsozzuk majd tálaljuk a mártásunkkal.



Jó étvágyat!


Webáruház készítés