2018.07.15 19:55
Ropogós répa feta sajttal, mézes-citromos-kakukkfüves mártásban
ROPOGÓS RÉPA FETA SAJTTAL, MÉZES-CITROMOS-KAKUKKFÜVES MÁRTÁSBAN

NEHÉZSÉGI FOK: KöNNYŰ
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 30 PERC
SOUS VIDE FŐZÉSI IDŐ: 70° C / 90 perc
ADAG: 4 SZEMÉLY
Hozzávalók
• 8 répa • 2 kanál citromlé • 1 kanál méz • 2 kanál extra szűz olívaolaj • 2 ág kakukkfű • 1 darabka feta sajt • só • bors
Tanácsok:
Az alacsony hőmérsékleten főzött répa ropogós marad majd, és a mellé feltálalt feta még jobban kihozza az ízét! Keressenek többé-kevésbé azonos méretű répákat, amelyek így azonos módon főnek majd át. A citrom és a méz keverékével az ételt még frissebbé és ízletesebbé varázsolhatjuk!
Az elkészítés módja:
A répákat jól mossuk és pucoljuk meg, a petrezselymet pedig vágjuk le róla, csak rövid szárakat hagyva a helyén.


Helyezzük a répákat sous vide tasakba, majd főzzük őket 70 fokon, másfél órát. Készítsünk mártást a méz, citromlé és kaukkfű segítségével. A kész répákhoz morzsoljunk feta sajtot.


Sózzuk-borsozzuk majd tálaljuk a mártásunkkal.

Jó étvágyat kívánunk!
