SALÁTA TÉLI ZÖLDSÉGEKKEL

NEHÉZSÉGI FOK: KöZEPES
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 1 ÓRA
SOUS VIDE FŐZÉSI IDŐ: 80° C / 25 perc
ADAG: 4 SZEMÉLY
Hozzávalók
• 200 g brokkoli • 200 g karfiol • 2 kisebb répa • 4 tortilla • 100 g görög joghurt • 7-8 diói • 4 kanál olívaolaj • só • bors • egy kanál kurkuma • pár levél petrezselyem
Az elkészítés módja:
Tisztítsuk meg a zöldségeket: szárazzuk le a karfiolt és a brokkolit, és vágjuk a répát karikákra. Vákumozzuk le a zöldségeket: a brokkolit és a karfiolt együtt, a répát külön.
Állítsuk be a Sous vide hőmérsékletet 80 fokosra. Amikor a víz elérte ezt a hőmérsékletet helyezzük bele az első tasak zöldséget és főzzük 25 percig, majd ismételjük ugyanezt a másik tasakkal is.


Melegítsük tovább a szűrt vizet 82 fokosra. Eközben aprítsuk fel a petrezselymet, keverjük össze a joghurttal és a kurkumával, adjuk hozzá az olajat, sót, borsot és tegyük félre.
Formázzuk a tortillát körülbelül 15 centi átmérőjű kerek lapokra. Fektessük ezeket a lapokat egy lefele fordított muffin formára, így kis kosár formába öntve őket. Tegyük 180 fokos sütőbe körülbelül 5 percre.


A kész kosarakba helyezzük bele a zöldségeket, adjuk hozzá a dió szemeket és az öntetet, majd langyosan tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!
