SZÉLESMETÉLT CSICSERIBORSÓVAL, SÜTŐTÖKKEL, GYÖMBÉRREL ÉS RÁKKAL


NEHÉZSÉGI FOK: KÖNNYŰ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 20 PERC

SOUS VIDE FŐZÉSI IDŐ: 54.4° C / 90 perc

ADAG: 2 SZEMÉLY
Hozzávalók
- 440 g szélesmetélt tészta • 8 evőkanál olívaolaj • 300 g sütőtök • 12 db rák • 150 g főtt csicseriborsó • 1 ág rozmaring• gyömbér. • só • egy csipet fokhagymapor
Az elkészítés módja:
Szeleteljük fel a sütőtököt és aprítsuk fel körülbelül 5 mm-es kockákra.
A bélcsatorna kivágásának segítségével tisztítsuk meg és mossuk tisztára a rákokat. Helyezzük a felszeletelt sütőtököt, a rákot egy sous vide tasakba a következő fűszerekkel: egy evőkanál olívaolajat, egy csipetnyi reszelt gyömbér és fokhagymapor, valamint pár szál rozmaring.


Hagyjuk az ízeket összeérni legalább pár órát,vagy ideális esetben akár egy teljes éjszakát a hűtőben.
A szűrt vizet melegítsük fel 82 fokosra, majd helyezzük bele a sous vide tasakot. Főzzük 25 percen keresztül addig, amíg a sütőtök átfő, ám még roppanós, illetve a rák megpuhul. Mindeközben lobogó sós vízben főzzük ki a szélesmetéltet és egy serpenyőben a maradék olívaolajon melegítsük fel a csicseriborsót. A kész, al dentére főtt tésztát forgassuk össze a csicseriborsóval, majd adjuk hozzá a tasakból a sütőtököt és a rákot.


Forgassuk össze az összetevőket, ízlés szerint adjunk hozzá sót, borsot és tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!
