Kategóriák
További információk kérése
TOP termékek
Termékajánló
Recept blog
2018.04.25 12:51

Tintahalas, fehér-répás paccheri tészta

Tintahalas, fehér-répás paccheri tészta

NEHÉZSÉGI FOK: KÖZEPES
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 30 PERC
SOUS VIDE FŐZÉSI IDŐ: 65° C / 7 perc
ADAG: 2 EMBER

Hozzávalók

• 190 g paccheri tészta • 350 g friss, tisztított tintahal • egy maréknyi friss petrezselyem • 2 gerezd fokhagyma • 1 friss csípős paprika • 200 g tisztított réparepce • Só • Feketebors (egész és őrölt)• Pecorino sajt (opcionális) • Pepe in grani • 3 darab olajos szardella

Az elkészítés módja:

Helyezzük a tintahalakat egy sous vide tasakba egy gerezd pucolatlan fokhagymával, egy bő marék petrezselyemmel és pár szem egész feketeborssal. Zárjuk be a tasakot az ’automatic/seal’ funkcióval. A Seal gomb megnyomásával a tasak kb 3 másodperc alatt légmentessé válik.

A sous vide szerkezetet helyezzük egy vízzel teli lábosba, majd amikor a víz elérte a megfelelő hőmérsékletet, tegyük bele a tintahalas tasakot, majd főzzük azt 65 fokon, 7 percen keresztül. Vegyük ki a tasakot, a vizet pedig forraljuk tovább, majd a forrásponton helyezzük bele a darabolt réparepcét és némi sót. 3 perc elteltével adjuk hozzá a paccheri tésztát és főzzük a zöldséggel együtt tovább.

A tészta főzési idejének felénél hevítsünk egy serpenyőt, és bőséges olívaolajon futtasunk meg rajta egy gerezd pucolatlan fokhagymát, némi csípős paprikát és a csíkokra darabolt szardellát. Vegyük ki a sous-vide tasakból a tintahalat és daraboljuk karikára, a főzés közben keletkezett folyadékot pedig adjuk a serpenyőben készített alaphoz.

Szűrjük le a kész tésztát és tartsuk meg a főzővizet. A tésztát öntsük a serpenyőbe, forgassuk össze az eddig elkészített alappal, és amennyiben szükséges, néhány merőkanálnyi tésztafőző-vízzel. Amikor a tészta elkészült adjuk hozzá a tintahal karikákat, ízlés szerinti őrölt borsot, jól forgassuk össze az egészet és tálaljuk.

Jó étvágyat!


Webáruház készítés