TŐKEHAL ZÖLDBAB SALÁTÁVAL ÉS VÖRÖS PESTOVAL

NEHÉZSÉGI FOK: Közepes
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 1 óra
SOUS VIDE FŐZÉSI IDŐ: 65 °C / 110 perc
ADAG: 4 SZEMÉLY
Hozzávalók
400 g tőkehal filé • 350 g zöldbab • 350 g krumpli • 12 db szárított paradicsom • 6 evőkanál olívaolaj • 3-4 kapribogyó • egy csipet oregánó • egy csipet fokhagymapor • bors • fél marék mandula
Az elkészítés módja:
Mossuk meg a halfilét, majd helyezzük egy sous vide tasakba a fokhagymával, oregánóval, a szárított paradicsommal és egy kanál olívaolajjal.
Állítsuk be a hőmérsékletet 65 fokosra a sous vide szerkezeten, majd amikor a víz eléri a megfelelő hőmérsékletet, helyezzük bele a tasakot és főzzük a halat körülbelül 110 percig.


Eközben helyezzük egy tasakba a zöldbabot és az apróra darabolt krumplit is. Ezt főzzük 80 fokon, körülbelül 35 percig.
Vegyük ki a hal tasakjából a szárított paradicsomot és pürésítsük össze a kapribogyóval, a mandulával és a maradék olajjal. Sózzuk, borsozzuk ízlésünk szerint majd az így elkészült pestoból helyezzünk egy kanálnyit a tányér aljára.


Halmozzuk rá a zöldségeket, a halszeletet és melegen tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!
