ZSÁLYÁVAL KARAMELLIZÁLT ANANÁSZKARIKÁK

NEHÉZSÉGI FOK: KöNNYŰ
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 30 PERC
SOUS VIDE FŐZÉSI IDŐ: 85° C / 35 perc
ADAG: 4 SZEMÉLY
Hozzávalók:
• 1 ananász • 60 gr cukor • 25 gr vaj + 1 kiskanálnyi a karamellhez • 100 ml brandy • egy ág zsálya • egy fahéj rúd
Bemutatás:
Nem erőssége az édesség készítése? Csak semmi pánik! Íme egy könnyű, egyszerű recept, melyben néhány egyszerű lépéssel varázslatos desszertté alakítunk egy ananászt, amit lelkifurdalás nélkül élvezhetünk!
Az elkészítés módja:
Először is helyezzük a LAICA Sous Vide szerkezetet egy vízzel teli lábosba, majd állítsuk be 85 fokosra, 35 perc főzési idővel.
Hámozzuk meg az ananászt és vágjuk 1-2 centis szeletekre. A vaj és a zsálya hozzáadásával együtt helyezzük a szeleteket sous vide tasakokba, átfedés nélkül.
Amikor a LAICA sous vide jelzi, hogy a főzővizünk stabilan elérte a megfelelő hőmérsékletet, helyezzük bele az ananászokat és főzzük őket addig amíg a gép nem jelzi a főzési idő lejártát.


Ekkor vegyük ki az ananászt a tasakból és konyhai törlőkendő segítségével szárítsuk meg a szeleteket.
Egy tapadásmentes serpenyőben, kis lángon karamellizáljuk a vajat a cukorral és a fahéjjal. Adjuk hozzá az ananász szeleteket, emeljük a hőt maximumra és öntsük alá a brandyt.


Az ananászt zsálya levelekkel dekorálva helyezzük desszertes tányérokra, majd a karamellás szósszal tálaljuk.


Jó étvágyat kívánunk!
