Kategóriák
  • Újdonságok
  • LAICA vízkezelés
    •  
  • LAICA Sous Vide termékek
  • LAICA vákuum csomagoló program
    •  
  • LAICA vákuumos turmixgép termékek
    •  
  • LAICA tésztagép program
    •  
  • LAICA személy- és konyha mérlegek
    •  
  • LAICA egészség megőrzés, szépségápolás
    •  
  • Marketing és Reklám anyagok
    •  
  • KIFUTÓ termékek
    •  
További információk kérése
TOP termékek
Termékajánló
Recept blog
2018.07.16 09:29

Zsályával karamellizált ananászkarikák

ZSÁLYÁVAL KARAMELLIZÁLT ANANÁSZKARIKÁK




NEHÉZSÉGI FOK: KöNNYŰ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 30 PERC

SOUS VIDE FŐZÉSI IDŐ: 85° C / 35 perc

ADAG: 4 SZEMÉLY 


Hozzávalók:

• 1 ananász • 60 gr cukor • 25 gr vaj + 1 kiskanálnyi a karamellhez • 100 ml brandy • egy ág zsálya • egy fahéj rúd

Bemutatás:

Nem erőssége az édesség készítése? Csak semmi pánik! Íme egy könnyű, egyszerű recept, melyben néhány egyszerű lépéssel varázslatos desszertté alakítunk egy ananászt, amit lelkifurdalás nélkül élvezhetünk!

Az elkészítés módja:

Először is helyezzük a LAICA Sous Vide szerkezetet egy vízzel teli lábosba, majd állítsuk be 85 fokosra, 35 perc főzési idővel.

Hámozzuk meg az ananászt és vágjuk 1-2 centis szeletekre. A vaj és a zsálya hozzáadásával együtt helyezzük a szeleteket sous vide tasakokba, átfedés nélkül.

Amikor a LAICA sous vide jelzi, hogy a főzővizünk stabilan elérte a megfelelő hőmérsékletet, helyezzük bele az ananászokat és főzzük őket addig amíg a gép nem jelzi a főzési idő lejártát.





Ekkor vegyük ki az ananászt a tasakból és konyhai törlőkendő segítségével szárítsuk meg a szeleteket.

Egy tapadásmentes serpenyőben, kis lángon karamellizáljuk a vajat a cukorral és a fahéjjal. Adjuk hozzá az ananász szeleteket, emeljük a hőt maximumra és öntsük alá a brandyt.



Az ananászt zsálya levelekkel dekorálva helyezzük desszertes tányérokra, majd a karamellás szósszal tálaljuk.



Jó étvágyat kívánunk!


Webáruház készítés