- Újdonságok
- LAICA vízkezelés
- LAICA levegőkezelés
- LAICA Sous Vide termékek
- LAICA vákuum csomagoló program
- LAICA vákuumos turmixgép termékek
- LAICA tésztagép program
- LAICA személy- és konyha mérlegek
- LAICA egészség megőrzés, szépségápolás
- Marketing és Reklám anyagok
- KIFUTÓ termékek
Recept blog
BÉLSZÍN SZELETEK CHAMPIGNON GOMBÁVAL

NEHÉZSÉGI FOK: KÖNNYŰ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 20 PERC

SOUS VIDE FŐZÉSI IDŐ: 54.4° C / 90 perc

ADAG: 2 SZEMÉLY
Hozzávalók
• 2 szelet, egyenként 200 grammos bélszín • borókabogyó • 2-3 ág rozmaring • champignon gomba • 1 gerezd fokhagyma • extra szűz olívaolaj • só és bors
Egy klasszikus recept, amit újra felfedezhetünk a Laica Sous Vide segítségével! A vákum alatti, alacsony hőmérsékleten történő főzés tökéletesen kihangsúlyozza a hús ízeit, így pont úgy élvezheted mintha étteremben lennél!
Az elkészítés módja:
Első lépésben állítsuk be a LAICA Sous Vide gépet 54.4 fokra, másfél órás főzési időre.
Fogjuk a húsokat és helyezzük őket a sous vide tasakba néhány borókabogyóval, 2-3 ág rozmaringgal és egy csipet sóval és borssal.
Amikor a LAICA Sous Vide jelzi, hogy a víz stabilan elérte a megadott hőmérsékletet, helyezzük a tasakot a vízbe, és hagyjuk benne a húsokat egészen addig, amíg a gépünk nem jelzi a főzési idő végét.
Amíg készül a hús, hevítsünk egy serpenyőben olívaolajat és futtassunk meg benne egy gerezd fokhagymát. Adjuk hozzá a megpucolt és felszeletelt gombát, főzzük puhára, majd petrezselyemmel ízesítsük.
A főzési idő lejártával emeljük ki a tasakot a lábosból, vegyük ki belőle a húsokat, majd jól szárítsuk meg őket.
Egy forró serpenyőben kérgesítsük meg a húsokat, oldalanként 30 másodpercig pirítva őket, hozzáadott olaj vagy zsiradék nélkül. Vágjuk őket vékony szeletekre, locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal, szórjunk rá nagy szemű sót és a gombával együtt tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk!