VÁKUUMOZÓ FÓLIAHEGESZTŐ GÉPEK

Miért előnyös a vákuumcsomagolás otthon?
Az ételek egyik legmodernebb és manapság legelterjedtebb csomagolási technikája a vákuumcsomagolás, amely a csomagolóanyag és bennük elhelyezett étel légmentes lezárásával jön létre. Az ételek a különböző kémiai és mikrobiológiai reakciók következtében hajlamosak megromlani különösen akkor, ha szobahőmérsékleten levegővel érintkeznek. A levegőben található oxigén a fő okozója az ételek megromlásának (oxidációs folyamat), valamint felelős azok ásványi anyag tartalmának, illatának és minőségének csökkenéséért.

Az oxigén eltávolításával a mikroorganizmusok - mint például a baktériumok és a penész - képződése megszűnik, így késleltethetjük az étel romlásának folyamatát (zsírok avasodása, gyümölcsök színének sötétedése, a hagyományos módon fagyasztott élelmiszereknél a húsok színének változása, ill. az ízek és aromák csökkenése). A vákuumcsomagolás látványosan növeli az élelmiszerek élettartamát és megtartja az eredeti állagát.

Az eltarthatóság a vákuumcsomagolás alkalmazásával az eredeti 3-5x-ösére is nőhet. Frissességük és ízviláguk kifogástalan marad.

Mi mindenre jó a vákuumcsomagolás?
 


Rendezés: